FullSizeRender (1)
FullSizeRender (1)

Parelgort ‘risotto’

Dee, 12 January 2016

Flespompoen parelgort ‘risotto’ met Dee’s Klassieke Ierse Vegan Worstjes. Volkoren parelgort bevat veel eiwit. Het is gezond, voedzaam met een smaak van ‘noten’ en heeft, wanneer gekookt, een stevigere structuur dan rijst. Dit gerecht smaakt heerlijk als warme maaltijd, maar ook de volgende dag als koude lunch.

  • Prep: 19 mins
  • Cook: 22 mins
  • 19 mins

    22 mins

    41 mins

  • Yields: 4 personen

Difficulty rating:

Ingredients

1–2 paketten Dee’s Klassieke Ierse Vegan Worstjes

2 eetlepels olijfolie

1 kleine ui, in blokjes gesneden

300g parelgort

1 liter vegetarische bouillon

2 teentjes fijngesneden knoflook

10g verse basilicum

1 kleine flespompoen (in blokjes gesneden, gemarineerd in olie met wat knoflook en verse kruiden, bv tijm of rozemarijn)

45g rucola

zwarte peper/zout

Directions

1Verwarm de oven voor op 190°C.

2Bak de gemarineerde flespompoen op een bakplaat gedurende 30–35 minuten, totdat hij ‘bruin’ is.

3In een koekenpan fruit de gesneden ui en olijfolie, totdat het lichtbruin is. Voeg de parelgort toe en kook het nog 2–3 minuten. Voeg daarna de knoflook toe en kook nog één minuut. Giet de bouillon toe, breng aan de kook en laat het geheel zachtjes 20–25 minuten pruttelen – tot de bouillon is op­ge­no­men door de pa­rel­gort.

4Neem de pan van de warm­te­bron, voeg de gehakte basilicum (houd een beetje over voor de versiering) en de pompoen toe en laat 2–3 mi­nu­ten af­ge­dekt staan.

5Kook de worsten volgens de handleiding. Plaats een deel van de parelgort in een kom, doe de pompoen, rucola en enkele basilicum bladeren (ter versiering) erover. Leg de worsten op je risotto, en daarna een laatste scheutje olijfolie.

00:00