Dees1117
Dees1117

Cayenne worstenbroodjes met chutney

Dee, 7 September 2016

De geur van vers gebakken worstenbroodjes is moeilijk te weerstaan. En deze vegetarische variant zit vol met rijke smaken! Gevuld met kruiden die je doen watertanden, worden ze geserveerd met een heerlijke chutney die ideaal is om te dippen. Ze zijn het lekkerst als ze warm gegeten worden, maar kunnen ook meegenomen worden voor een picknick, werk of school als tussendoortje!

  • Prep: 45 mins
  • 45 mins

    45 mins

  • Yields: 12 worstenbroodjes

Difficulty rating:

Ingredients

Voor de chutney

1 rode ui in blokjes gesneden

2 knoflookteentjes

3 in blokjes gesneden tomaten

2 grof gesneden nectarines zonder pit

6 takjes tijm

1 theelepel zeezout

1 theelepel suiker

100ml rode wijn

azijn

2 theelepels chipotle hete saus

Voor de worstenbroodjes

1 pak bladerdeeg

1 pak Dee's Klassieke Ierse worstjes

2 theelepels cayenne peper

1 geklopt ei

1 theelepel nigella zaden

1 theelepel sesamzaad

1 rode chilli

Directions

1Haal eerst het bladerdeeg uit de vriezer, verwijder de verpakking en laat het ontdooien.

2Bak dan de ui en knoflook in een beetje olie. Voeg de tomaten, nectarines en tijm toe, en breng het geheel aan de kook. Voeg dan het zout, suiker, azijn en chipotle toe en kook de chutney op middelmatig vuur voor 25 minuten.

3Verwarm de oven voor op 200ºC en snij de worstjes doormidden. Sprenkel de cayenne peper op een bord en rol elk stukje worst er in tot het compleet bedekt is. Snij het bladerdeeg in vierkantjes van ongeveer 5cm X 5cm en plaats elk stukje worst in het midden van de vierkantjes. Bestrijk de randen met het geklopte ei, en plaats er nog een stuk bladerdeeg op. Druk de randen aan met je vingers of een vork. Bestrijk de bovenkant van het deeg met het overige geklopte ei, sprenkel de nigella en het sesamzaad er overheen en plaats ze op de bakplaat met bakpapier. Bak in de oven voor 15 minuten totdat ze goudbruin en krokant zijn.

4Serveer met chutney en vers gesneden rode chilli.

00:00