Stuffed Red Peppers with Dees Sausages
Stuffed Red Peppers with Dees Sausages

Gevulde Rode Paprika

Dee, 21 March 2016

Gevulde paprika's zijn juist ideaal om iedereen rond de tafel te verzamelen voor een midweek etentje. Dee's Klassieke Ierse Worstjes – dankzij hun prachtige textuur en smaak – lenen zich voor deze makkelijke maaltijd. In dit recept zijn de worstjes met groenten en gierst gecombineerd, maar andere granen – bv couscous, quinoa of zilvervliesrijst – zijn even lekker.

  • Prep: 1 hr 58 mins
  • 1 hr 58 mins

    1 hr 58 mins

  • Yields: 4 personen

Difficulty rating:

Ingredients

1 pakje Dee's Klassieke Ierse Worstjes

300g gekookte gierst

2 grote sjalotten

3 teentjes knoflook, in plakjes gesneden

1 wortel, geraspt

1 stengel bleekselderij, in blokjes gesneden

4 rode paprika

200ml passata

1el korianderzaad, geplet

10g gehakte peterselie

100ml groentebouillon

olijfolie

zout/peper

Directions

1Verhit de olijfolie in een pan, voeg de sjalotten, bleekselderij, wortel en gesneden knoflook toe en kook op een laag vuur gedurende 15–20 minuten totdat alle groenten zacht zijn.

2Voeg het gemalen korianderzaad toe en laat het geheel 2–3 minuten afkoelen.

3Meng – in een grote kom – de gierst, het groentemengsel, Dee’s Klassieke Ierse Worstjes (in hapklare stukken gesneden) en de gehakte peterselie goed door elkaar. Giet wat bouillon door het mengsel heen om het te binden – de vulling moet aan de natte kant zijn.

4Vul de paprika's gelijkmatig met het mengsel – stevig induwen met een lepel. Plaats de gevulde paprika's in een ovenschaal. Schenk de passata op de bodem zodat de onderkant van de schaal gedekt is.

5Dek af met aluminiumfolie en bak in een voorverwarmde oven op 180°C voor ongeveer 90 minuten – totdat de paprika's zacht zijn en hun vorm nog houden.

00:00