aubergine-final-landscape
aubergine-final-landscape

Gevulde aubergine

Dee, 1 February 2016

Niet zeker hoe je miso gebruikt in je eigen keuken? Hierbij een heerlijke en stevig recept. Een verrukkelijk fusie van smaken – sumak, miso en limoen – de perfekte keuze voor een midweek avond.

Stylist: Ajda Mehmet / Fotografie: Maaike Koorman

  • Prep: 10 mins
  • Cook: 58 mins
  • 10 mins

    58 mins

    1 hr 8 mins

  • Yields: 4 personen

Difficulty rating:

Ingredients

4 kleine aubergines

4 eetlepels miso

1 pakket Dee's Klassieke Ierse worstjes

50g walnoten, grof gehakt

1 theelepel sumak

25g bladpeterselie, grof gehakt

4 eetlepels veganistisch yoghurt

1 limoen (zowel schil als sap)

olijfolie voor bakken

zeezout

1 limoen – in vier gesneden – ter versiering

Directions

1Verwarm de oven voor op 200℃. Snijd de aubergines door midden (in de lengte) en leg ze in een ovenschaal. Verspreid een eetlepel miso over het gesneden vlak van de aubergine. Bestrooi met zeezout en besprenkel met een beetje olijfolie en bak ±40 minuten – totdat de aubergine gaar en goudbruin is.

2Schep voorzichtig het vruchtvlees uit de aubergine, zodat de huid intact blijft, en plaats in een mengkom.

3Hak de worst in kleine stukjes. Meng de worst, aubergine, walnoten, sumak, peterselie, limoen (zowel schil als sap) goed door elkaar.

4Vul de aubergine schelpen met het mengsel en bak nog een kwartier.

5Serveer met een lepel yoghurt, een snufje sumak en een stukje limoen ter versiering.

00:00