cabbage wraps portrait
cabbage wraps portrait

Rodekool Wrap

Dee, 18 February 2016

Een burger in een broodje – hoeft helemaal niet! Het recept hieronder is een bewijs daarvan – fris, licht en, uiteraard, uiterst lekker, een nieuwe draai aan onze populaire Vegan Omega Burgers. Kleurrijk – rode kool, rode bieten, groene aspergetips. Smakelijk – pittige kikkererwten, hummus, omega burger. Makkelijk om samen te stellen met je hele familie rond de eettafel. Als er iets over blijft – heel onwaarschijnlijk, natuurlijk – is het voortreffelijk voor je lunch de dag erop.

Food styling – Ajda Mehmet
Art direction, concept en styling – Maaike Koorman

  • Prep: 39 mins
  • 39 mins

    39 mins

  • Yields: 4 personen

Difficulty rating:

Ingredients

200g kikkererwten, uitgelekt – uit blik of potje

1 theelepel cayennepeper

2 paketten Dee’s Omega Burgers

100g groene aspergetips

1 rodekool

100g edamame bonen (verse soja boontjes)

1 teentje knoflook, geperst

1 wortel, zeer fijngesneden op een mandoline

100g rode bieten hummus

olijfolie

Directions

1Verwarm de oven voor op 180 ℃. Bekleed de braadslee met bakpapier, verspreid de kikkererwten erop, besprenkel met olijfolie, zout en cayennepeper. Het geheel in de oven voor ongeveer 25 minuten bakken.

2De burgers volgens de kookinstructies op de verpakking voorbereiden, daarna in stukjes van 1,5 cm snijden.

3Blancheer de asperges in kokend water voor 1–2 minuten en uitlekken op keukenpapier.

4Heel voorzichtig (om ze heel te houden) verwijder vier bladeren van de rode kool. Drie tot vier minuten laten koken – hergebruik je asperges water – totdat ze zacht, maar niet volledig gaar, zijn. Laten uitlekken op keukenpapier.

5Plet de edamame bonen lichtjes met een vork, voeg de knoflook toe en meng goed door elkaar.

6Om de wrap te maken, neem één kool blad en verdeel de knoflook/edamame mengsel, fijngesneden wortelen, asperges, omega burger, pittig kikkererwten en een lepel van de hummus erover. Oprollen en als een taco eten!

00:00