Processed with VSCOcam with f2 preset
Processed with VSCOcam with f2 preset

Pompoen Ravioli

Dee, 17 February 2016

Er is niets lekkerder als ‘homemade’ pasta als je indruk wilt maken op je geliefde voor Valentijnsdag (of welke dag dan ook!). Dee’s recept voor Veganistisch Pompoen Ravioli (gevuld met haar Knoflook en Paddestoelen Worstjes) is echt je van het. Een echte feest voor ogen, maag, en hart – barstenvol met smaken van de Middellandse Zee.

  • Prep: 55 mins
  • 55 mins

    55 mins

  • Yields: 4 personen

Difficulty rating:

Ingredients

1 middelgroot pompoen (of flespompoen), geschild en in blokjes gesneden – opbrengst 150g pompoen puree

100g griesmeel

50g wittebloem (plus nog een beetje voor het bestrooien)

1 pakket ‘Dee’s Knoflook en Paddenstoelen Worstjes’

100ml extra vierge olijfolie

1 bosje verse salie

olijfolie (voor het bakken)

zeezout en zwarte peper

veganistisch kaas, geraspte (ter keuze)

Directions

1Verwarm de oven voor op 220 ℃.

2Bekleed de braadslee met bakpapier, leg de pompoen stukjes daarop en besprenkel rijkelijk met olijfolie. Bestrooi alles met gebarsten zwarte peper en zeezout. Het geheel in de oven voor ±30 minuten bakken totdat de pompoen gaar is. Zet opzij en laat afkoelen.

3Eenmaal afgekoeld, puree de geroosterde pompoen in een blender of keukenmachine – 150g puree is nodig voor de ravioli – mocht er wat over blijven, kan het de volgende dag een heerlijk basis vormen voor een lekkere soep.

4Meng de griesmeel, witte bloem en zout met de pompoenpuree. Op een tafel, of houten snijplank, kneed het deeg (flink duwen met de handpalmen) ongeveer 5 minuten tot het een soepele elastische bal vormt.

5Rol het deeg zo dun mogelijk (±2 mm) met een brede houten deegroller, of een pastamachine als je die hebt. Snijd in lange repen ongeveer 5 cm breed.

6Verwijder de schil van de worsten en prak ze in een kom met een vork. Plaats één theelepel van het mengsel – ongeveer 5 cm van elkaar – in het midden van je deeglap. Bestrijk de randen van de pasta met warm water en leg een tweede deeglap voorzichtig overheen. Druk de deeglappen tussen de vulling voorzichtig aan met de buitenkant van je hand. Begin het aandrukken in het midden, en doe de randen aan de buitenkant het laatst, om te voorkomen dat je lucht bij de vulling opsluit. Snijd de ravioli uit in individuele vierkanten en herhalen totdat alle pasta en vulling is gebruikt.

7Kook de ravioli in een ruime pan in kokend water met zout. Als ze naar bovendrijven zijn ze gaar – ongeveer 3 minuten. Giet af en verdeel over voorverwarmde borden.

8Verhit de extra vierge olijfolie in een pan, zo gauw het warm – maar niet rokend – is voeg de salie blaadjes toe en fruit totdat ze een beetje knapperig zijn. Schenk de salie olie over de ravioli, alsmede zeezout, zwarte peper en een beetje geraspte kaas (veganistisch natuurlijk).

De ravioli in dit recept krijkt zijn prachtige kleur door het gebruik van pompoen (of flespompoen) – allebei een uitstekende bron van vezels. Dee’s Knoflook en Paddenstoelen Worstjes zijn de enige veganistisch worstjes zonder soja, zuivel, GMO’s, tarwe en alle kunstmatige toevoegingen, met inbegrip van de bindmiddel methylcellulose. Ze zijn ook vol met voedingswaarde: erwtenproteïne, witte bonen, zwarte bonen en gemalen lijnzaad. Smaak zonder schuld, dus.

00:00