pho soup landscape
pho soup landscape

Veganistisch Pho

Dee, 18 February 2016

Pho is de traditionele Vietnamese ‘street-food’ bij uitstek. Terwijl het vaak wordt gegeten als ontbijt schotel in Vietnam, is het geschikt voor elke dagdeel. Proef eens Dee’s veganistisch ‘take’ erop – warm, troostend met de smaak van ‘meer’. Hemel in een kom. Laat je niet afschrikken door de lange ingrediënten lijst. Pho is makkelijk te maken en zeker de moeite waard.
Eten styling – Ajda Mehmet
Art direction, concept en styling – Maaike Koorman

  • Prep: 30 mins
  • Cook: 30 mins
  • 30 mins

    30 mins

    1 hr

  • Yields: 4 personen

Difficulty rating:

Ingredients

Voor de bouillon

2 uien

stukje gember (±10cm)

2 kaneelstokjes

4 kruidnagels

4 stukken steranijs

1 eetlepel korianderzaad

1 theelepel peperkorrels

2 liter groentebouillon

75ml sojasaus

2 grote wortels (geschild en in vieren gesneden)

2 teentjes knoflook (gepeld)

1 eetlepel gedroogde shiitakes

1 eetlepel gedroogde eekhoorntjesbrood

zeezout

Voor de noedels en topping

250g rijstnoedels

1 pakje Dee’s Klassieke Ierse Vegan Worstjes

2 rode chilipepers, fijngesneden

2 bosuitjes, fijngesneden

100g taugé

30g koriander

2 limoenen

2 eetlepels zwarte sesamzaadjes

Hoisin saus en Sriracha (chili) saus (naar keuze)

Directions

1Verbrand de uien en gember boven een open vuur (vast houden met een metalen keukentang) of plaats onder een hete grill totdat ze licht zwart zijn.

2De kaneel, steranijs, kruidnagels, korianderzaad en peper droog roosteren in een grote pan totdat je de geur van de specerijen ruikt.

3Voeg de Hoisin saus, ui, gember, wortel, knoflook, gedroogde shiitakes en eekhoorntjesbrood, een flinke snuf zout aan de bouillon en breng aan de kook. Eenmaal kokend, zet het vuur lager en laat ongeveer 30 minuten pruttelen. Zet het vuur uit en laat de bouillon volledig afkoelen.

4Zodra afgekoeld, gebruik een schuimspaan om alle schuim van het oppervlak van de bouillon te verwijderen. Giet de bouillon, via een fijne zeef, naar een andere pan – houdt de wortelen en uien achter. Voeg de wortelen, uien plus de sap van een limoen aan de bouillon toe, zet het vuur weer aan en breng opnieuw aan de kook.

5Kook de worsten volgens de aanwijzingen op de verpakking, snijd ze daarna schuin in dunne plakjes.

6Als de bouillon weer kookt, voeg de noedels toe en neem de pan van het vuur.

7Om te serveren, schep wat noedels en bouillon in elke kom. Voeg een handvol taugé, wat verse koriander, fijngesneden bosuitjes, rode chilipepers en de stukjes worst. Strooi zwarte sesamzaadjes erover en serveer met een stukje limoen. Voeg nog wat extra soja, Hoisin en Sriracha saus naar smaak.

Het gaat niet alleen over hun ongelooflijke smaak, Dee’s Klassieke Ierse Worstjes bevatten ook slechts 50kcal per worstje. Dee’s zijn de enige veganistisch worstjes zonder soja, zuivel, GMO’s, tarwe en alle kunstmatige toevoegingen, met inbegrip van de bindmiddel methylcellulose. Ze zijn ook vol met voedingswaarde: erwtenproteïne, witte bonen, zwarte bonen en gemalen lijnzaad. Smaak zonder schuld, dus.

00:00